Beste pizza Amsterdam bij YamYam Trattoria

Bij YamYam Trattoria Pizzeria ben je aan het juiste adres voor de beste pizza Amsterdam. Oprichter en pizzabakker Johan Vogelaar vertelt over zijn grote liefde voor pizza’s.

YamYam Trattoria Pizzeria is in 1996 ontstaan toen Johan toevallig verliefd werd op een Italiaanse uit Rome. “Nog toevalliger was dat haar familie in de horeca in Rome zat, in de beroemde wijk Trastevere. Ik heb daar een tijdje gewoond en kon in hun bakkerij en pizzeria meedraaien om ervaring op te doen met de Italiaanse keuken. Ik leerde in Rome vrij dunne pizza’s maken te maken die je daar overal kan eten. Ik raakte verliefd op die stijl (in tegenstelling tot Napels waar ze vrij dikke pizza’s maken, ook lekkere trouwens).”


“Vervolgens, terug in Amsterdam West ben ik YamYam Trattoria Pizzeria begonnen. Door mijn liefde voor het pizza maken besloot ik een echte pizzaoven te installeren: dit was vernieuwend omdat het de eerste pizzeria met een houtoven in Amsterdam West was. De allereerste YamYam pizza, werd in 1999 gebakken. Dat was voor ons echt een bijzondere ervaring.”
pizza YAMYAM: beste pizza Amsterdam


“Ik zal je vertellen hoe we de beste pizza Amsterdam maken. Het pizzadeeg wordt minimaal 1 dag van te voren gemaakt en tot bollen gedraaid. Het heeft dus een gisting en rijpingstijd van 24 uur. Dat is nodig om een goed bodem te ontwikkelen. De ingrediënten zijn: bloem (van een “Molino” uit Italië), water, gist, zuurdesem, zout en olie. We gebruiken bij het bereiden alleen maar authentieke Italiaanse ingrediënten. We hebben het dan over (buffel)mozzarella, salami’s, tomatensaus, olijfolie, andere Italiaanse kazen en wijnen.”


“Verreweg onze meest populaire pizza is de YamYam. Waarschijnlijk omdat het een combinatie is van ambachtelijk gerookte achterham, truffelsaus, parmezaanse kaas, mozzarella en tomatensaus. Met andere woorden: heel veel smaken op één pizza. Waarom wordt deze door veel mensen gezien als de beste pizza Amsterdam West? Misschien wel door de puurheid van de ingrediënten en het mediterrane gevoel wat je erbij krijgt. Bovendien is hij aantrekkelijk geprijsd, je kunt bij YamYam uiteindelijk onder de 20 euro eten en drinken hebben als je wilt.”


"Door mijn liefde voor pizza's maken besloot ik een echte, authentieke pizzaoven te installeren, als eerste in Amsterdam West."


Naast beste pizza Amsterdam ook bijzondere pasta’s

“Bij YamYam zijn naast onze pizza ook de pasta’s heel populair. Het zijn niet van die gangbare pasta’s zoals je in de meeste Italiaanse restaurants aantreft maar vooral pasta’s die wat anders zijn: speciaal geïnspireerd door gerechten uit Sicilie (waar ik vaak op vakantie ging en nog ga) en ook uit Rome waar ik gewerkt heb”.
Kom langs, reserveer OF BESTEL DE BESTE PIZZA AMSTERDAM


Recente blogposts

Alles weergeven